Vloerbedekking verwijderen: tijd voor iets nieuws

home slider-2

Vloerbedekking verwijderen

Vloerbedekking gaat ongeveer 10- 20 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit vloerbedekking. Maar meestal wordt vloerbedekking niet vervangen omdat het versleten is, maar omdat we graag iets nieuws willen.

Hoe het werkt

Vooraf is handig om te weten of de vloerbedekking gelijmd zit of niet. Het verwijderen van gelijmde vloerbedekking is namelijk een stuk hardnekkiger. Je kunt hier achter komen door in een hoekje de vloerbedekking op proberen te tillen. Als dat lukt dan ligt deze los. En zo niet, dan zit de vloerbedekking waarschijnlijk gelijmd.

Als de vloerbedekking los (dus niet gelijmd) ligt, dan snijden we die in repen, we rollen het op, en we voeren deze oude vloerbedekking af.  Als de vloerbedekking gelijmd zit, dan zijn er 2 alternatieven: verwijderen met een tapijtstripmachine, of verwijderen door middel van chemische tapijtstripper. Een tapijtstripmachine heeft vanwege milieu- aspecten de voorkeur. Met deze machine frezen de vloerbedekking van de ondergrond. Als machinaal verwijderen niet mogelijk is, dan passen we een chemische tapijtstripper toe. Deze maakt de lijm week, zodat het mogelijk wordt om de vloerbedekking los te trekken.

Top 3 redenen om vloerbedekking te verwijderen:

  • Nieuwe uitstraling voor de trap
  • Keuze voor laminaat of houten vloer
  • Oude vloerbedekking is versleten

Stappenplan voor het verwijderen van vloerbedekking:

Ja, dit spreekt mij aan en ik wil aan de slag!

Offerte aanvragen

Dit gebruiken wij o.a. voor deze sloopwerkzaamheden:

tapijtstripmachine

freesmachine

bouwstofzuiger

bigbag/ afvalzak

Waar op letten bij het verwijderen van vloerbedekking?

Vaak worden wij gevraagd om vloerbedekking van een trap te verwijderen om deze daarna te kunnen schilderen. Vloerbedekking op een trap zit bijna altijd gelijmd. Na het verwijderen is de trap nog niet schilderklaar. Hou er rekening mee dat de trap nog grondig geschuurd moet worden.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hou rekening met lijmresten op een trap

Zo ontvang je jouw offerte:

icon1Maak een foto van je project

icon2Mail ons de foto met beschrijving

icon3Ontvang een scherpe offerte!

Offerte aanvragen