Bloemtegels zijn uit!

home slider-2

Badkamer slopen: tijd voor iets nieuws

Een badkamer gaat ongeveer 20 jaar mee. Dat betekent dat er per jaar in Nederland ongeveer 375.000 badkamers worden vernieuwd. En gesloopt! Meestal is de badkamer niet echt versleten, maar gewoon uit de mode.

Hoe het werkt

Het is belangrijk om te weten wat je precies met de badkamer wilt gaan doen na het slopen. Zo kunnen wij bepalen hoe grof we kunnen gaan slopen, en welke zaken we intact moeten laten.

Afhankelijk van de grootte van de badkamer komen we met een ploeg van 2 of 3 man. Vooraf treffen we voorzorgsmaatregelen, zoals het afplakken van de vloer en de directe omgeving. Daarna verwijderen we het sanitair, zoals de wastafel, het bad en de toiletpot. En dan begint het grovere werk: het hakken en breken van de tegels en de vloer. Tijdens de slopen zorgt meestal één collega voor het afvoeren van het sloopafval.

Voor het afval kunnen we  een container plaatsen, of een bigbag/ puinzakken gebruiken. Wij kunnen dit voor je regelen, of je kunt dit zelf doen om kosten te besparen.

Als je het vooraf aangeeft, dan kunnen we de leidingen tijdelijk voor je afdoppen. Hou hierbij rekening mee dat je ongeveer 1 uur geen water kunt gebruiken.

Top 3 redenen om een badkamer te slopen:

  • Huidige badkamer uit de mode
  • Nieuwe indeling gewenst
  • Nieuwe gezinssamenstelling

Tijdelijk geen badkamer

Tsja, en als we klaar zijn dan heb je geen badkamer meer… Zorg dus voor een alternatief, bijvoorbeeld douchen bij de buren. Ook kun je een tijdelijke douche plaatsen. Plan dit goed vooraf, want een badkamer verbouwen duurt meestal langer dan gepland.

Om even bij stil te staan

Kijk vooraf of er leidingwerk zit in de vloer en wanden die gesloopt gaan worden. Dit kan een hoop schade voorkomen, én het is belangrijk om te weten bij het bepalen van de nieuwe indeling.
Omdat meestal ook de kranen en het sanitair wordt verwijderd, moeten de leidingen afgesloten (afgedopt) worden. Eventueel kunnen wij dit voor je doen. Hou er rekening mee dat je tijdens de sloopwerkzaamheden circa 1 uur geen stromend water hebt.
Een badkamer verbouwen duurt meestal langer dan verwacht en gepland. Zorg dat je tijdelijke een voorziening hebt om in bad te kunnen gaan of om te douchen. Vaak zijn de buren bereidwillig, maar je kunt bijvoorbeeld ook een tijdelijke douche aanbrengen.

Stappenplan voor het verwijderen van een (draag)muur:

Ja, dit spreekt mij aan en ik wil aan de slag!

Offerte aanvragen

Dit gebruiken wij o.a. voor het slopen van een badkamer:

breekhamer

voorhamer

beitel

bouwstofzuiger

bigbag/ afvalzak

Waar op letten bij badkamer slopen?

Vaak zit er een levertijd op sanitair en tegelwerk. Ook moet je er rekening mee houden dat je de aannemer ruim vooraf inplant. Op het moment dat de badkamer gesloopt is, wil je natuurlijk zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van je nieuwe badkamer. Met een tijdelijke voorziening kun je toch douchen en je tanden poetsen.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

badkamer slopen

Machinaal verwijderen van tegels

Zo ontvang je jouw offerte:

icon1Maak een foto van je project

icon2Mail ons de foto met beschrijving

icon3Ontvang een scherpe offerte!

Offerte aanvragen