Gebouw slopen: tijd voor iets nieuws!

home slider-2

Een gebouw slopen

Per jaar worden ongeveer 13.000 woningen gesloopt, waarvan het merendeel huurwoningen betreft. In de meeste gevallen komt er een nieuwe woning voor in de plaats, die geheel voldoet aan het nieuwe bouwbesluit.

Hoe het werkt

Voor het slopen van een gebouw heb je een omgevingsvergunning nodig. Vaak bevat deze omgevingsvergunning ook de aanvraag voor het bouwen van het nieuwe pand. Via Bouwkenners.nl kunnen we je hier mee helpen.

Vooraf komen we altijd ter plaatse kijken om de omvang van het werk te beoordelen. Hierbij kijken we ook welke materialen er zijn gebruikt, en met name of er asbest in het pand aanwezig is. Afhankelijk van de situatie beoordelen we welk materieel we nodig hebben, hoeveel manuur we nodig hebben, en hoeveel afval er zal ontstaan. Na deze beoordeling ter plaatse ontvang je spoedig een heldere offerte met werkbeschrijving.

Top 3 redenen om een gebouw te slopen:

  • Er komt een nieuw gebouw voor in de plaats
  • Er is schade ontstaan door brand of natuurgeweld
  • Bedrijfseconomisch: sloop en herbouw is voordeliger dan renoveren

Om even bij stil te staan

Voor de het slopen van de meeste gebouwen heb je een omgevingsvergunning nodig. Bij Bouwkenners.nl helpen we je graag verder met een omgevingsvergunning.
Onderzoek vooraf of het gebouw asbest bevat. Je kunt dit vaak terugvinden in een eerder keuringsrapport, of in de koopovereenkomst van het pand.

Stappenplan voor het slopen van een gebouw:

Ja, dit spreekt mij aan en ik wil aan de slag!

Offerte aanvragen

Dit gebruiken wij o.a. voor deze sloopwerkzaamheden:

breekhamer

kraan

drilboor

afvalcontainer

slijptol

Waar op letten bij het slopen van een gebouw?

Belangrijk om na te gaan is of je voor de sloop een omgevingsvergunning (sloopvergunning) nodig hebt. Achterhaal gelijk of het gebouw asbesthoudend is. Hou er verder rekening mee dat er vanuit de gemeente een termijn aan de herbouw gesteld kan worden.

Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Al het materieel in huis om vakkundig je gebouw te slopen

Zo ontvang je jouw offerte:

icon1Maak een foto van je project

icon2Mail ons de foto met beschrijving

icon3Ontvang een scherpe offerte!

Offerte aanvragen