Ineens gebeurt het: je keuken is uit de mode!

home slider-2

Keuken slopen: tijd voor iets nieuws

Een keuken gaat ongeveer 20 jaar mee. Dat betekent dat er per jaar in Nederland zeker zo’n 375.000 keukens worden vernieuwd. En gesloopt! Meestal is de keuken niet helemaal versleten maar hangen de deurtjes wat los, en vertoont de inbouwapparatuur mankementen.

Hoe het werkt

Het slopen van een keuken doen we meestal met 2 man. We beginnen met het demonteren van de inbouwapparatuur, zoals de koelkast, kookplaat, afzuigkap en oven/ magnetron. Daarna verwijderen we de kastjes en het aanrechtblad. Als laatste koppelen we het leidingwerk (waterleiding/ afvoer) af. Hou er rekening mee dat je ongeveer 1 uur geen stromend water hebt.

Het afval

Het slopen van een keuken veroorzaakt behoorlijk wat afval. We kunnen een bouwcontainer voor je plaatsen, of je kunt het afval zelf afvoeren om kosten te besparen. Hou ook rekening met de inbouwapparatuur die moet worden afgevoerd. Wij kunnen dit voor je meenemen, maar je kunt het vaak gratis afvoeren bij de gemeentelijke afvaldienst.

Top 3 redenen om een keuken te slopen:

  • De keuken wordt bij de woonkamer betrokken
  • De keuken is gedateerd
  • De inbouwapparatuur voldoet niet meer

Tijdelijk geen keuken

Tsja, en als we klaar zijn dan heb je geen keuken meer. Zorg dus voor een alternatief. Vaak is het mogelijk om een geïmproviseerde keuken te maken. Bijvoorbeeld door een kraan tijdelijk aangesloten te laten, en een teiltje te gebruiken. Als je elektrisch kookt, dan kun je de kookplaat tijdelijk gebruiken. Laat je inspireren door de camping…

Stappenplan voor het slopen van een keuken:

Ja, dit spreekt mij aan en ik wil aan de slag!

Offerte aanvragen

Dit gebruiken wij o.a. voor het slopen van een keuken:

voorhamer

beitel

freesmachine

bouwstofzuiger

bigbag/ afvalzak

Waar op letten bij een keuken slopen?

Je kunt na het slopen tijdelijk de keuken niet gebruiken, dus verzin een alternatief. Verder moet je nadenken over de toekomstige situatie: dus waar moeten de leidingen komen, en waar moet precies gestuct en/ of getegeld worden. Als je dit vooraf bij ons aangeeft, dan kunnen we daar rekening mee houden bij het slopen.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

slopen keuken

Bedenk hoe je tijdelijk gaat koken

Zo ontvang je jouw offerte:

icon1Maak een foto van je project

icon2Mail ons de foto met beschrijving

icon3Ontvang een scherpe offerte!

Offerte aanvragen