Schoorsteen slopen: zo gebeurd!

home slider-2

Schoorsteen verwijderen: less is more

Vroeger gebruikten we een open haard, en tegenwoordig centrale verwarming. Dat betekent dat schoorstenen steeds minder gebruikt worden. Je kunt een schoorsteen voor de sier laten staan. Maar als je er last van hebt, dan kun je deze ook slopen.

Hoe het werkt

Voordat je een schoorsteen laat slopen is het belangrijk om te weten of er asbest in de schoorsteen aanwezig is. Als dit het geval is, dan wordt het verwijderen iets gecompliceerder.

Wanneer het een gezichtsbepalende schoorsteen is, dan is het ook nodig om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Het verwijderen van een schoorsteen doen we meestal vanuit een hoogwerker. Steen voor steen breken we de schoorsteen af, en het afval voeren we af in een afvalcontainer of in afvalzakken.

Het dak weer dicht

Als we de schoorsteen slopen, dan blijft er natuurlijk een gat in de het dak over. Als we dit met een simpele ingreep kunnen verhelpen, dan maken we het dak gelijk dicht. Als dit gecompliceerder is, dan is het verstandig om een aannemer het dak dicht te laten maken.

Top 3 redenen om een schoorsteen te verwijderen:

  • Schoorsteen wordt niet meer gebruikt
  • Schoorsteen heeft lekkage
  • Schoorsteen bevat asbest
Direct kosten opvragen

Om even bij stil te staan

Achterhaal of de schoorsteen asbest bevat. Als dit het geval is, dan krijg je met extra wet- en regelgeving te maken. We helpen je hier graag mee verder.
Als de schoorsteen een belangrijk onderdeel van de uitstraling van een pand is, dan is de kans groot dat je voor het verwijderen een omgevingsvergunning nodig hebt. We helpen je hier graag verder mee via Bouwkenners.nl .
Hou er rekening mee dat na het slopen het dak dicht gemaakt moet worden. Wij zijn slopers, en geen timmerlieden of dakdekkers. We kunnen provisorisch het dak dicht maken. Maar voor een permanente oplossing raden we aan om een timmerman of dakdekker in te plannen.

Stappenplan voor een schoorsteen slopen:

Ja, dit spreekt mij aan en ik wil aan de slag!

Offerte aanvragen

Dit gebruiken wij o.a. voor het slopen van een schoorsteen:

breekhamer

voorhamer

beitel

slijptol

bigbag/ afvalzak

Waar op letten bij een schoorsteen verwijderen?

Zoals hierboven al aangegeven: onderzoek of je schoorsteen asbesthoudend is of niet, en of je en omgevingsvergunning nodig hebt. We helpen je hier graag mee via Bouwkenners.nl . Als je vaak problemen met je schoorsteen hebt (zoals lekkage, of afbrokkelende stenen/ voegen), dan is het slopen van een schoorsteen een hele praktische permanente oplossing.

Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

schoorsteen slopen

Controleer regelmatig je schoorsteen

Zo ontvang je jouw offerte:

icon1Maak een foto van je project

icon2Mail ons de foto met beschrijving

icon3Ontvang een scherpe offerte!

Offerte aanvragen

Gerelateerd: schoorsteen slopen kosten