Betonvloer of cementvloer slopen? Geen probleem!

home slider-2

Betonvloer verwijderen: grof geschut

Het verwijderen van een betonvloer of een cementvloer vraagt om serieus gereedschap. Hier gaan onze handen van jeuken!

Hoe het werkt

Een cementvloer of betonvloer kun je bijna niet handmatig verwijderen. We doen dit dan ook met een drilboor of sloophamer. Dit is vrij zwaar materieel wat je ook nodig hebt om stevige materialen te slopen. Het is handig om je omgeving (zoals buren) op de hoogte te brengen van de werkzaamheden, omdat het best luidruchtig is.

Meestal komen we met een ploeg van 2 man. Eén kan gaan slopen en breken, terwijl de ander het afval kan afvoeren.

Het sloopafval

Bij het slopen van een vloer komt er behoorlijk wat afval vrij. Een bouwcontainer is dan ook erg makkelijk bij deze werkzaamheden. Je kunt deze zelf bestellen, of wij kunnen dit voor je regelen. Bij kleine oppervlakken kunnen we eventueel ook een bigbag of puinzakken gebruiken.

Top 3 redenen om beton te verwijderen:

  • Ruimte voor leidingwerk maken
  • Verwijderen van een gebouw
  • Nieuwe indeling van het pand

Om even bij stil te staan

Kijk vooraf of er leidingwerk in de vloer zit die gesloopt moet worden. Dit kan een hoop schade voorkomen.
Het verwijderen van een betonvloer kan constructieve gevolgen hebben. In sommige gevallen is het dan ook nodig om een omgevingsvergunning aan te vragen voor de werkzaamheden. Hiermee kunnen we je helpen via Bouwkenners.nl .
Het slopen van een betonvloer of een cementvloer veroorzaakt veel lawaai en stof. Waarschuw vooraf de omwonenden, zodat ze zich kunnen voorbereiden op de werkzaamheden. Immers: beter een goede buur dan een verre vriend.

Stappenplan voor een betonvloer slopen:

Ja, dit spreekt mij aan en ik wil aan de slag!

Offerte aanvragen

Dit gebruiken wij o.a. voor deze sloopwerkzaamheden:

drilboor

afvalcontainer

breekhamer

bouwstofzuiger

bigbag/ afvalzak

Waar op letten bij cement- of betonvloer verwijderen?

Het is handig om vooraf aan te geven wat je na de sloopwerkzaamheden wilt gaan doen. Hier kunnen we onze manier van slopen op afstemmen. Simpel gezegd: kunnen we heel grof slopen, of moeten we bijvoorbeeld langs een rechte lijn slopen.

Vóór het slopen is het ook belangrijk om te weten of er leidingen in of onder de vloer lopen. Bij het slopen is namelijk de kans aanwezig dat deze leidingen beschadigd raken. Als we weten dat er leidingwerk aanwezig is, dan kunnen we extra voorzichtig zijn.

Soms is er vlak onder de vloer vloerverwarming aanwezig. Deze leidingen zitten heel dicht onder het oppervlak. Verder lopen er vaak verwarmingsleidingen onder de vloer. Ook hier is het oppassen, want als deze geraakt worden, dan kan er flinke lekkage ontstaan.

Natuurlijk nemen we deze zaken goed met je door voordat we beginnen. Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

betonvloer-slopen

Machinaal verwijderen van een betonvloer

Zo ontvang je jouw offerte:

icon1Maak een foto van je project

icon2Mail ons de foto met beschrijving

icon3Ontvang een scherpe offerte!

Offerte aanvragen