Vakkundig slopen van jouw draagmuur.

Offerte aanvragen

home slider-2

Draagmuur verwijderen: meer ruimte

Van al onze sloopwerken komt het verwijderen van een muur of draagmuur het meeste voor. Veel oudere gebouwen zijn gebaseerd op kleinere kamers, terwijl we tegenwoordig liever grotere ruimtes hebben.

Stappenplan voor het verwijderen van een (draag)muur:

Ja, dit spreekt mij aan en ik wil aan de slag!

Offerte aanvragen

Hoe het werkt

Het slopen van een muur doen we meestal binnen één dag. Voordat we beginnen treffen we voorzorgsmaatregelen, zoals het afplakken van de vloer en de directe omgeving. Vaak werken we in ploegjes van 2 mensen. Zo kan de één gaan slopen, terwijl de andere het sloopafval gelijk af voert. Het sloopafval kunnen we achter laten, maar als je het makkelijk vindt, dan voeren we het tegen een kleine meerprijs gelijk af.

Is het een draagmuur?

Een heel belangrijke vraag is of het gaat om een draagmuur of niet. Een draagmuur kun je niet zomaar verwijderen omdat (het woord zegt het al) deze muur de rest van het pand draagt. In dat geval moet je op de plaats van de draagmuur een stalen balk plaatsen, of je moet kolommen plaatsen die het gewicht opvangen. En wat nog belangrijker is: voor het verwijderen van een draagmuur heb je een omgevingsvergunning nodig. Over  een draagmuur herkennen kun je hier meer lezen.

Top 3 redenen om een muur door te breken:

  • Uitbouw plaatsen
  • Keuken bij woonkamer betrekken
  • Van 2 slaapkamers 1 maken

Om even bij stil te staan

Het slopen van een draagmuur is een constructieve wijziging van het pand. Daarom heb je daar meestal een omgevingsvergunning voor nodig. Bij deze vergunningsaanvraag moet je ook een bouwtekening en een constructieberekening indienen. Bij Bouwkenners.nl helpen we je graag verdere met een omgevingsvergunning voor je draagmuur.
Voor het indienen van je omgevingsvergunning heb je een bouwtekening en een constructieberekening nodig. Meestal komt op de plaats van een draagmuur een stalen balk. Bij de constructieberekening wordt uitgerekend welke afmetingen deze stalen balk moet hebben om het gewicht te kunnen opvangen. Ook hiermee kunnen we je met Bouwkenners.nl verder helpen.
Wanneer je 100% zeker wilt weten of het om een draagmuur gaat, dan heb je de bouwtekening van het pand nodig. Hierop staat precies aangegeven welke muren dragend zijn. Als je de tekeningen mee stuurt met je offerte- aanvraag, dan kunnen wij je hiermee helpen. Mocht je geen tekening hebben, dan kun je die altijd bij de gemeente opvragen.
Er zijn ook andere manieren om een draagmuur te herkennen, maar die geven niet altijd zekerheid:
– een draagmuur klinkt massief (dus niet hol) als je er op klopt
– de balken van een houten vloer (als die aanwezig is) eindigen in een draagmuur
– een muur die onderdeel is van een gevel is meestal een draagmuur
– de muur is gemaakt van (kalkzand) steen, beton, of keramische blokken
– een muur die gemaakt is van gipsblokken is meestal geen draagmuur

Wil je een prijs voor het slopen van je draagmuur?

Prijs aanvragen

Dit gebruiken wij voor het slopen van jouw draagmuur:

breekhamer

Bouwstempel

bouwstempel

bouwstofzuiger

bigbag/ afvalzak

slijptol

Waar moet je op letten bij je draagmuur?

Het is handig als je laat weten wat je na onze sloopwerkzaamheden gaat doen. Simpel gezegd: kunnen we heel grof slopen, of moeten we erg voorzichtig zijn? Als bijvoorbeeld de stucadoor nog komt, dan hoeven de sloopnaden niet helemaal recht te zijn en kunnen we grof (dus goedkoper) slopen. Maar als je wilt dat wij rechte naden achterlaten, dan moeten we preciezer slopen, en dat kost meer tijd en geld.

Iets anders om bij stil te staan zijn de plafonds en de vloeren. Deze sluiten na het slopen meestal niet precies aan: hier zit bijna altijd hoogteverschil in. Hou hier dus rekening mee met de afwerking van je plafond en je vloer.

Vooraf moet er ook een berekening voor je draagmuur gemaakt worden. Hieruit blijkt wat voor balk er geplaatst moet worden.

Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

draagmuur verwijderen

Het plaatsen van een balk om het gewicht op te vangen.

Zo ontvang je jouw offerte:

icon1Maak een foto van je project

icon2Mail ons de foto met beschrijving

icon3Ontvang een scherpe offerte!

Offerte aanvragen

Gerelateerd: draagmuur verwijderen kosten, hoe herken je een draagmuur, en draagmuur verwijderen en balk plaatsen

Recente reacties:
datum:
reactie:
Draagmuur verwijderen
41star1star1star1stargray