Tegels of plavuizen slopen? Geen probleem!

home slider-2

Tegels of plavuizen slopen: tijd voor iets nieuws

Gemiddeld gaan tegels 25 jaar mee. Ze zijn dan eigenlijk nog niet versleten, maar meestal wel uit de mode. En dat is dan ook de belangrijkste reden voor het vervangen van tegelwerk.

Hoe het werkt

Vaak zijn tegels gelijmd en dan zijn ze relatief makkelijk te verwijderen. Soms zijn ze in de specie gelegd, en dan gaat het slopen van de tegels wat hardnekkiger. Grotere oppervlakken en tegels in specie verwijderen we meestal machinaal. Bij kleinere of heel kwetsbare oppervlakken is het beter om dat handmatig met een hamer en beitel te doen.

Over het algemeen komen we met 2 man slopen. Zo kan de één voorzorgsmaatregelen treffen (zoals het afplakken van de omgeving) en afval afvoeren, terwijl de ander kan gaan slopen.

Het sloopafval

Je kunt kiezen wat we met het tegel afval doen: wil je nergens naar om kijken, dan nemen wij het afval mee. Als je wilt besparen op de kosten, dan kun je de tegels of plavuizen zelf na het slopen afvoeren. Als het om veel tegelwerk gaat, dan kan het plaatsen van een container of een bigbag interessant zijn.

Waar we de meeste tegels verwijderen:

  • Badkamer
  • Keuken
  • Hal

Stappenplan voor het verwijderen van tegels of plavuizen:

Ja, dit spreekt mij aan en ik wil aan de slag!

Offerte aanvragen

Dit gebruiken wij o.a. voor het slopen van tegels of plavuizen:

breekhamer

voorhamer

beitel

freesmachine

bigbag/ afvalzak

Waar op letten bij tegels verwijderen?

Vóór het slopen is het fijn om te weten of er leidingen in of onder de vloer lopen. Bij het slopen is namelijk de kans aanwezig dat deze leidingen beschadigd raken. Als we weten dat er leidingwerk aanwezig is, dan kunnen we extra voorzichtig zijn.

Vaak is er vlak onder de tegel-/ plavuizenvloer vloerverwarming aanwezig. Deze leidingen zitten heel dicht onder het oppervlak. Verder lopen er vaak verwarmingsleidingen onder de vloer. Ook hier is het oppassen, want als deze geraakt worden, dan kan er flinke lekkage ontstaan.

Natuurlijk nemen we deze zaken goed met je door voordat we beginnen. Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

slopen van tegels

Machinaal verwijderen van tegels

Zo ontvang je jouw offerte:

icon1Maak een foto van je project

icon2Mail ons de foto met beschrijving

icon3Ontvang een scherpe offerte!

Offerte aanvragen