Veel gestelde vragen

/Veel gestelde vragen

Wij werken door geheel Nederland. De meeste opdrachten kunnen we online uitvoeren. Dat is snel, simpel en voordelig. Ons hoofdkantoor staat in Valkenswaard, en we hebben nog enkele collega’s verspreid door het land wonen. Wil je weten of we bij jou langs kunnen komen? Deel dan hier je project en maak snel een afspraak!

Veel mensen vragen naar de kosten voor een bouwtekening, constructieberekening of voor het aanvragen van een omgevingsvergunning. Het liefst zouden we hier prijzen voor op onze website zetten, maar dat is lastig. Bijna elke (bouw-) situatie is anders, en bovendien zien wij veel (kwaliteits-) verschil in de documenten die we krijgen aangeleverd. Het makkelijks is om hier je project te beschrijven en een offerte aan te vragen. Dat is erg eenvoudig én vrijblijvend. Bij 87% van alle aanvragen kunnen we binnen 1 werkdag een vrijblijvende offerte versturen. Alle aanvragen worden behandeld door een constructeur of een bouwkundig tekenaar.

Meestal niet. Het bedrijfsmodel van Bouwkenners.nl is gebaseerd op zoveel mogelijk dienstverlening via internet. Gemeenten zijn ook steeds meer ingesteld op online dienstverlening, en dat sluit hier erg goed bij aan. Oorspronkelijke bouwtekeningen van je woning zijn bijna altijd (nog) op te vragen bij de gemeente. Met deze tekeningen in combinatie met digitale foto’s kunnen wij 95% van al onze aanvragen behandelen. Als het toch nodig is dat een collega ter plaatse komt kijken, dan kan dat natuurlijk ook. Maar vanwege de kosten die daar aan verbonden zijn proberen we dit te vermijden.

Voor Bouwkenners is 1 à 2 weken een comfortabele levertijd.  Maar let op: als je erg veel haast hebt, dan bekijken we graag of we het eerder ingepland krijgen. Als de planning erg belangrijk voor je is, dan horen we dit graag vooraf van je.

Er gelden speciale regels voor vergunningsvrij bouwen. Klik hier om te bekijken of voor jouw project een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) nodig is. Let op: ook bij vergunningsvrij bouwen gelden er regels, en is het vaak nodig om een constructieberekening en/ of bouwtekening te laten maken.

 

Gemeenten stellen verschillende eisen aan een bouwtekening. Kijk hier voor de eisen aan een bouwtekening.