OOST-SOUBURG – De gebouwen aan het Oranjeplein in Oost-Souburg, waar een nieuw verpleeghuis van WVO Zorg moet komen, staan al maanden te verkrotten.

Dat is niet de bedoeling, stelt directeur Jan de Graaf, dus wil hij een sloopvergunning aanvragen bij de gemeente.

Dat komt als een aangename verrassing voor raadslid Sjaak Vermeulen, van Partij Souburg Ritthem (PSR). Hij probeert al langer om de verloedering van gebouwen in de gemeente meer aandacht gebouwSouburgte geven. En met name de voormalige supermarkt, het bankgebouw en de leegstaande woning, waar WVO eigenaar van is, zitten hem dwars.

“De gebouwen staan op een centrale plek in het dorp, bijna iedereen komt er dagelijks langs. Het ziet er niet uit”, zegt hij. “Bovendien is het een potentieel gevaar voor de omgeving en voorbijgangers. Er hangt van alles los, de houtenoverkapping is aan het rotten en bij het kunstof deel vliegen de stukken eruit. Dat wil je niet op je hoofd krijgen!”

WVO Zorg heeft de gebouwen gekocht om er een nieuw verpleeghuis te bouwen, zodat de Zoute Viever kan verhuizen. Voorlopig gaat dat nog niet gebeuren, omdat de plannen nog niet af zijn. De Graaf hoopt wel op korte termijn te kunnen slopen, als hij goedkeuring krijgt van de gemeente.

Bron: www.pzc.nl